KUTUPLAŞTIRICI SİYASET AKP’Yİ KÜÇÜLTÜYOR

Kılıçdaroğlu gençlere yönelik “Gelecek aylarda her türlü provokasyona maruz kalacağız. Ne olursa olsun, kavga etmeyecekseniz. İnançlısı, inançsızı, imam hatiplisi, şortlusu, başörtülüsü” provokasyona gelmeyin diye uyarıda bulunurken, Karamollaoğlu da „seçimlere doğru giderken dini hassasiyetler üzerinden bir provokasyon yapılacağı endişesi taşıdığını“ açıkladı. Arkasından da Kılıçdaroğlu hak arayan öğretmenler saldırıyı kınadı ve öğretmenlere “hemen birleşin” dedi. İktidar bu uyarıları dikkate alıp konunun üzerine gideceğine, her zamanki gibi tam tersini yapmayı benimsedi; 86 milyonun “can ve mal güvenliğinden sorumlu” İçişleri Bakanı Soylu üst perdeden “Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz” diye meydan okuduğu gibi Kılıçdaroğlu’nu da “toplumu kaosa sürüklemekle” suçladı!

Sorunlar karşısında AKP iktidarın gerçeklerle yüzleşmekten kaçması sonucu değiştirmiyor, ekonomik kriz önüne ne katarsa sürüklüyor ve sonuç sokakta ciddi dalgalanmalar yaratıyor. 20 yıllık tek başına iktidarın yarattığı aidiyet duygusuna, kamuoyu yoklamalarına yansıyan yüzde 30 AKP oyuna rağmen öfkeyle bütünleşmeye başlayan dalgalanma engellenemiyor. Erdoğan’ın inandırıcılığı büyük yaralar alıyor, şehir efsanesine dönüşen “yaparsa Erdoğan yapar” efsanesi de hızla sona doğru yaklaşıyor. Hem ekonomide, hem de siyasette! 

5 Milyon ailenin yani neredeyse her 4 aileden birinin su, elektrik, doğal gaz ve telefon faturalarının ödeyemediği, icra dosyalarının sayısı 24 milyon 77 bine ulaştığı ve üstelik bu sayının her gün 6 bin 700 adet arttığı artık gizlenemiyor! Gelir dağılımında yaşanan büyük adaletsizliğin seçmenlerin ezici bir bölümünü doğrudan etkilediği ve öfkelendirdiği bir dönemde Sedat Peker’in 15-16 aydır dile getirdiği mala çökme, yolsuzluk, uyuşturucu ticareti ve rüşvet iddialarının, en son SPK Başkanına, Cumhurbaşkanı ve Başbakan danışmanlarına ulaşmasıyla birlikte iktidar bu alanda da mızrağı saklayacağı çuval bulamıyor. Peker’in iddiaları yalnızca muhalefet partileri tarafından kabullenilmekle kalmıyor, yapılan araştırmalar neredeyse her dört kişiden üçünün bu iddialara inandığını gösteriyor…

İktidarın ekonomik çözüm iddialarının havada kaldığı, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı bir dönemde Kılıçdaroğlu’nun KYK, ÖTV, EYT, faiz ödemeleri gibi elle tutulur, somut ve can alıcı konuları gündeme taşıması ve bu sorunlara iktidarın çözüm için hemen refleks göstermesi ve “kaynak” bulmak zorunda kalması Erdoğan ve ekibini mutsuz ederken kamuoyu yoklamalarına yansıyacak kadar Kılıçdaroğlu’nun da etkisini arttırıyor. Erdoğan’ın en önemli özelliği olan inandırıcılık el değiştiriyor ve Kılıçdaroğlu’nun iş bilirliği ve inandırıcılığı artıyor…

Bu inandırıcılık ve etki, Erdoğan’ın ve AKP-MHP Bloku’nun kutuplaştırma ısrarı karşısında Kılıçdaroğlu’nun ve 6’lı Masa’nın son açıklamasına da yansıdığı gibi “Bu topraklarda; toplumsal kutuplaşma son bulacak; toplumsal barış hakim olacak. Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karşılıklı saygı kazanacak” vurgusu inandırıcılığı hem Kılıçdaroğlu hem de 6’lı masa lehine büyütüyor. 

Schreiben Sie einen Kommentar