“Seyfi Oktay: SAVUNMA” ÇIKTI!

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın Ergenekon sürecinde “Yargı camiası üzerinde hakimiyet kurarak yargı adaletini engellemek ve böylece baskı altına alarak Ergenekon örgütünün istekleri doğrultusunda hareket ettirmeye çalışmak” yalanıyla gözaltına alınmasını ve yargılanması sırasında “Bir Adalet Bakanı’nın Adalet Mücadelesini” anlatan ve Necdet Saraç’ın derlediği “SAVUNMA” adlı kitap İMGE Yayınevi’nden çıktı. Kitabın Önsöz’ünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yazarken, gazeteci Merdan Yanardağ, Eski Yargıtay Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Avukat Şeyho Saya, Avukat Ahmet Akgül, Avukat Bülent Yücetürk, Dr. Servet Ünsal, Veli Ağbaba, gazeteci İsmail Saymaz, dönemin müşaviri İsmail Koç ve çocukları İrfan ve Ali Rıza Oktay süreci çeşitli açılardan anlatarak kitaba katkı sundular.

İşte o katkılardan bazı başlıklar:

“Sayın Oktay’ın Adalet Bakanlığı dönemi, ülkemizin ‘Hak-Hu¬kuk-Adalet’ mücadelesi tarihinin seçkin örnekleri arasındadır. Ömrünü, ‘Herkes için ve her alanda adalet’ ülküsüne adamış olan Seyfi Oktay elbette, adaletsizliği, hukuksuzluğu, haksızlığı amaç edinmişlerin hedefi olacaktı; oldu da…”

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı)

*

“Kuşkulunun ya da sanığın sorgusu yapılırken uygulanacak kuralları getiren, bu yüzden de hukukumuzda kalıcı bir iz bırakan eski adalet bakanlarından Sayın Seyfi Oktay’ın yayımlanan kitabını salık veririm.”

Prof. Dr. Sami Selçuk (Eski Yargıtay Başkanı)

*

“Bu kitap, eski adalet bakanı Seyfi Oktay’ın, gelecek kuşaklara ışık tutacak tarihsel bir belge niteliğindeki hukuk mücadelesini anlatıyor.”

Merdan Yanardağ (Gazeteci)

*

“Seyfi Oktay, gözaltı sürelerini kısaltarak ve sorguda avukat bulundurma zorunluluğu getirerek devrim niteliğinde bir reforma imza attı.”

Av. Bülent Yücetürk

*

Schreiben Sie einen Kommentar